Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

К-ДЕН, НЕКА СВЕТОТ ГО ОТКРИЕ КАРАТЕТО, КАРАТЕ Е НА ПАТОТ КОН ОЛИМИСКИТЕ ИГРИ.

вклучено . Објавено во Соопштенија

На ден 07.10.2012 година со почеток во 12 часот на плоштадот Александрија во Прилеп, во организација на карате клубот Ронин заедно со своите гости поранешни каратисти, тренери, судии од карате клубовите Бонсаи,Спорт 94, Прилеп Баше, Форца,Тиквеш со техничка помош на локалната самоуправа на град Прилеп се одржа јавна демонстрација на карате спортот на кој учествуваа повеке од 200 каратисти од најмлада возраст до репрезентативци носители на медали од Светски, Европски и Балкански првенства подржани од многубројна публика. 

Јавната манифестација која се одржа беше под мотото К-ДЕН, НЕКА СВЕТОТ ГО ОТКРИЕ КАРАТЕТО, КАРАТЕ Е НА ПАТОТ КОН ОЛИМИСКИТЕ ИГРИ. Кампањата е организирана од W.K.F - WORLD KARATE FEDERATION, Светската Карате Федерација на плоштадите во сите градови во светот на 07.10.2012 во 12часот, со цел да се подржи карате спортот конечно да стане дел од олимписките игри.Каратето води убедливо пред сите останати спортови на листата на спортови кои претендираат да станат дел од олимпиското семејство и дефинитивно ке биде олимписки спорт. Оваа кампања на Светската Карате Федерација е да се покаже популарноста, масовноста и силата на карате спортот во исто време во исти ден секаде во светот за  остварувањето на сонот на генерации на каратисти и КАРАТЕТО ДА СТАНЕ ДЕЛ ОД ОЛИМПИСКОТО СЕМЕЈСТВО, нешто кое одамна го заслужува. По одржувањето на К денот во Прилеп, Светскатакарате федерација www.wkf.net  и тимот на К-Дан www.thekisontheway.com  објавија видео составено од највпечатливи слики од 300 градови во светот каде се одржа К-денот.Од Прилеп се објавени три фотографии на кои стои ПРИЛЕП, МАКЕДОНИЈА 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија