Печати

Македонската ракометна репрезентација на ветерани одигра пријателски натпревар со РК Нова Градишка во чест на Тоше Проески

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Специјално за македонските медиуми од Хрватска, Иван Марковски

Почитувани,

Најнапред упатуваме голема благодарност до Агенцијата за Млади и Спорт на финасиската поддршка за реализација на ова учество по повод годишнината од смртта на Тоше Проески.Организацијата на целокупниот настан беше одлично организиран каде наидовме на топол прием од страна на домакините за што упатуваме јавна благодарност.

Што се однесува до резултатот од спортскиот дел на манифестацијата, македонската ракометна репрезентација на ветерани ја победи соодветната селекција на Регионот Нова Градишка со резултат 15 : 31( полувреме 7 :14).Беше положено и цвеке на спомен плочата на Тоше Проески, имавме и средба со маратонците кои рано утрото тргнаа кон Македонија во атлетскиот маратон кој е исто така дел од оваа манифестација.

Во прилог составот на репрезентативците кои настапија на денешниот натпревар

С.Стефановски, А.Јусуфовски, З.Кузмановски, И.Марковски, А.Зарков, Д.Сукара, Т.Николовски, З.Стојановски, Н.Бисимов, Д.Трајковски и Е.Јусуфовски


Спортски Поздрав,

Ракометна репрезентација во ракомет - ветерани