Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Интервју со м-р Ѓорѓе Војновиќ, поранешен кошаркар и член на Одборот за доделување на државната награда “8-ми Септември”

вклучено . Објавено во Соопштенија

Војновиќ: Трансформацијата на спортските клубови во АД е вистински потег на АМС

Камо јас кога играв да беше донесен Законот за спорт кој е вистински чекор за професионализација на врвниот спорт. Во денешно време познавам многу спортисти, поготово кошаркари, кои играле по 20 години, сега имаат по 40 години, а немаат еден ден работен стаж- вели Војновиќ

Печати

Интервју со Александра Неделковска носител на државната награда 8-ми Септември

вклучено . Објавено во Соопштенија

Неделковска Агенцијата за млади и спорт дава стипендии, спортистите треба да и враќаат со медали

Александра Неделковска, претседател на Македонската кик-бокс федерација е единствената жена која го доби државното признание 8-ми Септември. Таа вели дека горда што заедно со својот сопруг го донеле кик-боксот во Македонија бидејќи овој спорт сега е еден од најатрактивните во светот

Печати

Викендов на „Филип Втори“ младински атлетски Куп на Македонија

вклучено . Објавено во Соопштенија

Со право за настап на младинскиот атлетски куп на Македонија се стекнаа првопласираните шест атлетичари од секоја дисциплина во квалификаците за Купот на Македонија одржани пред две недели.Младинците ќе се натпреваруваат во следниве дисциплини: 110м пр; 400м пр; 100м; 200м; 400м; 800м; 1500м; 3000м; 5000м; 4х100м; 4х400м; далечина; височина; трискок; диск (2кг); копје(800гр) и ѓуле(7.26кг).Младинките ќе настапат во дисциплините: 100м пр; 400м пр; 100м; 200м; 400м; 800м; 4х100м; 4х400м; далечина; височина; диск (1кг); копје(600гр) и ѓуле (4 кг).  

Атлетската федерација на Македонија е организатор на финалето на Купот на Македонија за младинци и младинки кое ќе се одржи утре и задутре во Скопје на „Национална арена Филип Втори“.

Печати

Регистар на професионални спортски клубови трансформирани во акционерски друштва

вклучено . Објавено во Соопштенија

Агенцијата за млади и спорт според Законот за спорт започна да води Регистар на професионални клубови. Клубовите кои се трансформираа во акционерски друштва и станаа професионални спортски клубови, изразија пофални критики и задоволство од новиот начин на функционирање и управување.  Во прилог е листата-Регистар на професионални спортски клубови,кој од ден на ден се дополнува со нови професионални спортски клубови.

1. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ РЕНОВА АД с.Џепчиште,Тетово ТЕТОВО  ЏЕПЧИШТЕ
2. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ ВАРДАР АД СКОПЈЕ ЦЕНТАР СКОПЈЕ-ЦЕНТАР
3. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ ХОРИЗОНТ ТУРНОВО АД с.ТУРНОВО Босилово БОСИЛОВО ТУРНОВО
4. Друштво за спортски дејности КОШАРКАРСКИ КЛУБ РАБОТНИЧКИ АД Скопје ЦЕНТАР СКОПЈЕ-ЦЕНТАР
5. Друштво за спортски дејности КОШАРКАРСКИ КЛУБ МЗТ СКОПЈЕ АЕРОДРОМ АД Скопје АЕРОДРОМ СКОПЈЕ-АЕРОДРОМ
6. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ МЕТАЛУРГ АД Скопје ГАЗИ БАБА СКОПЈЕ-ГАЗИ БАБА
7. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ СИЛЕКС АД Кратово КРАТОВО КРАТОВО
8. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ ПЕЛИСТЕР АД Битола БИТОЛА БИТОЛА
Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ ДРИТА АД с.Боговиње,Боговиње БОГОВИЊЕ БОГОВИЊЕ
9. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ БРЕГАЛНИЦА 2008 АД Штип ШТИП ШТИП
10. Друштво за спортски дејности КОШАРКАРСКИ КЛУБ КОЖУВ АД Гевгелија ГЕВГЕЛИЈА ГЕВГЕЛИЈА
11. Друштво за спортски дејности ФУДБАЛСКИ КЛУБ НАПРЕДОК АД Кичево КИЧЕВО КИЧЕВО

Печати

Интервју со Хајруш Синани, носител на државна награда "8-ми СЕПТЕМВРИ"

вклучено . Објавено во Соопштенија

Интервју со Хајруш Синани, носител на државна награда         "8-ми СЕПТЕМВРИ" 

Синани Во денешно време момчињата се поразгалени и не сакат да се лишат од задоволствата за да го достигнат успехот на Трстена

Тренерот на боречкиот клуб Лирија и добитник на државното признание 8-ми Септември, Хајруш Синани вели дека е навреден од коментарите дека признанија не треба да добиваат пензионирни спортисти. Синани додава дека доколку вакво признание му се додели на активен спортист тоа би значело дека државата става крај на неговата професионална кариера

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија