Print

Наградени најдобрите на ФИС Ролер Ски Куп

on . Posted in Соопштенија

ams dk ski grup

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски ги додели наградите на последниот ден од натпреварите на 3-от ФИС Ролер Ски Куп, каде што учество земаа 26 натпреварувачи (13 машка категорија и 13 женска категорија) од 5 држави.Покрај домаќинот Северна Македонија, учество земаа и Србија, Босна и Херцеговина, Грција и Хрватска. Меѓународниот турнир започна на 03 септември и натпреваручите се натпреваруваа во категориите, спринт на 1.2 км, 5 км жени и 10 км мажи.

ams ski kup

Информатички спортски систем