Print

Средба на претставници од "Eurosport“ со директорот Пујовски

on . Posted in Соопштенија

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт претставниците од паневропскиот телевизиски сервис "Eurosport“ остварија средба со директорот Пујовски. Во рамките на посетата Г-ѓа Евелин Сарвенте се запозна со проектите на Владата на Република Македонија и Агенцијата за млади и спорт во областа на спортот и физичката култура

Print

Градежните работи за спортската сала во Велгошти во финална фаза

on . Posted in Соопштенија

Агенцијата за млади и спорт, продолжува со интензивната динамика да работи на адаптација и реконструкција на спортската сала во Велгошти, Охридско.

Според досегашните извршени градежни работи, спортската сала би требало да биде готова пред предвидениот рок, доколку тоа го дозволат временските услови.

Агенцијата за млади и спорт, во јули оваа година, им вети на жителите на Велгошти дека ќе добијат реконструирана и соодветно адаптирана спортска сала и непрестано работи на оваа реализација.

Print

Агенцијата за Млади и Спорт и го честита освоеното злато на македонската стрелачка, Оливера Наковска Бикова

on . Posted in Соопштенија

 

Агенцијата за млади и спорт и го честита освоеното злато на македонската репрезентативка, Оливера Наковска Бикова на Параолимписките игри, кои што годинава се одржуваат во Лондон.  

 

Print

Судиски и тренерски семинар за кик бокс

on . Posted in Соопштенија

Кик Боксинг Федерацијата на Македонија известува за успешно организираниот семинар за кик бокс. Во саботата на 11.05.2013 год. во организација на КБФМ, а во техничка организација на кик бокс клубот „Кавадарци“ од Кавадарци се одржа судиски и тренерски семинар за дисциплините од кик бокс спортот. Целта на овој семинар беше запознавање и примена на новите правила во кик боксот. На семинарот беа присутни претставници од 30 клубови од цела Македонија кои беа запознати со измените во WAKO светската федерација за кик бокс

Print

Отворен новиот центар за млади и невладини организации во општина Гази Баба

on . Posted in Соопштенија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Лазар Поповски денеска (01.11.2012) присуствуваше на официјалното отворање на Центарот за млади и  невладини организации во општина Гази Баба. 

Print

Директорот на Агенцијата за Млади и Спорт во посета на младинскиот камп „Насликај мир“

on . Posted in Соопштенија


Директорот на Агенцијата за млади и спорт денеска ги посети учесниците на Младинскиот камп „Насликај мир“ , кој се реализира како дел од проектот „Младински Мировни Амбасадори“ инициран и спроведен од страна на Советот на Европа...

Информатички спортски систем