Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

Јавен повик за избор на младински претставник во Управен одбор на Регионалната канцеларија за младинска соработка за Западен Балкан - РИКО

вклучено . Објавено во Соопштенија

logo ams

На 04 јули 2016 г. од страна на премиерите од земјите од Западен Балкан (Македонија, Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија и Косово) беше официјално потпишана Меѓународната спогодба за формирање на Регионална канцеларија за младинска соработка (РИКО), со седиште во Тирана, Албанија, која започна со работа од 01 јануари 2017 г.

Печати

Оглас за практиканти

вклучено . Објавено во Соопштенија

АГЕНЦИЈА ЗА МЛАДИ И СПОРТ објавува оглас за практиканти

 logo-ams

Согласно член 4 од Законот за практиканство (Службен весник на РСМ бр.98/19), Агенција за млади и спорт на својата веб страница објавува,

Печати

Горан Пандев - спортист на годината

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams izbor grupna

Агенцијата за млади и спорт и Сојузот на спортски федерации, 66-ти пат по ред ги избраа најдобрите спортисти во годинава што измина.

Манифестацијата се одржа во Спортскиот центар Борис Трајковски со почитување на сите протоколи.

По предходни номинации од страна на Национакните спортски федерации, се направи листа со најдобро номинирани во вкупно осум категории.

Печати

Мерката Ваучери во спортот - тема на прес во Влада

вклучено . Објавено во Соопштенија

амс нм влада

Секоја година расте интересот за ваучерскиот систем за поддршка на спортистите, во 2020 година 677 компании донирале 547,7 милиони денари за разлика од 2019 кога 639 фирми донирале 492,9 милиони
Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски на прес-конференцијата нагласи дека измината година реализацијата на ваучерите, иако во време на КОВИД-19, е висока и изнесува 89%.

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fvlada.mk%2Fnode%2F24212&h=AT3kCRqaH7J0VhveAiqxzsJR5w0FSVAbXLzkR_Enn9no0sjtHX8Mm_toq0J0NuIYpGsTcdAJ1Ox0oNizW-yTibDU90fAigC7Kz-ySO-9KaGj0g86tzpNrmNdOs_Y8cxmgpR8

Печати

Ваучери во спортот за 2021 година

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams logo dijana 1

Согласно  ранг листите и бодовите доставени од страна на националните спортски федерации, Агенцијата за млади и спорт ги објави на својата веб страна Листите за користење на даночно ослободување (Ваучери во спортот) за 2021 година за национални спортски федерации, спортски клубови, активни спортисти и други правни субјекти кои имаат Решение за вршење дејност спорт.

Печати

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

вклучено . Објавено во Соопштенија

namuce 1

Во среда, 3 март 2021 година, во МладиХабво Скопје, Наумче Мојсовски, Директор на Агенцијата за млади и спорт(АМС) и Бојан Петровски, Претседател на Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) како најголемо претставничко тело на младите и младинските форми на организирање од Северна Македонија, потпишаа Меморандум за соработка. Истиот има за цел да ја зајакне соработката помеѓу АМС и НМСМ кон унапредувањето на статусот и положбата на младите во Северна Македонија.

Печати

Реобјава на Конкурс за млади музички уметници (наслов)

вклучено . Објавено во Соопштенија

logo ams

Агенцијата за млади и спорт поради техничка грешка го повлекува Конкурсот за млади музички уметници објавен на 20.2.2021 година , и го ребјавува со нова содржина. Се извинуваме поради настаната техничка грешка.

Во прилог е Конкурсот за млади музички уметници. Можете да го симнете ТУКА. 

 

Печати

Објавени се конкурсите за млади поети, музичари и уметници

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams logo dijana 1

Конкурсот за млади музички уметници, Конкурс за млади уметници и Конкурс за млади поети. 

Со овие конкурси ги повикуваме младите автори да поднесат свои авторски дела.

Целта на овој конкурс е анимирање, промоција и стимулирање прекунагради за младите уметници и поети.

Годинава, сите конкурси се одвиваат во рамките на Националната Програма „2021 - Година во чест на Блаже Конески“.

Конкурс за млади музички уметници

 Конкурс за млади поети 

Конкурс за млади уметници

Печати

Почетоците на таеквондото во Македонија

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams priem t

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски заедно со претседателот на Македонската Таеквондо Федерација д-р Борче Костовски оствари средба со г-дин Миодраг Стајиќ, човек кој во 1971 година за прв пат ја запознал македонската спортска јавност со корејската боречка вештина таеквондо, носител на црн појас во таеквондо и џиу џицу.

Печати

Јавен повик

вклучено . Објавено во Соопштенија

амс рико

Агенцијата за млади и спорт објавува Јавен повик за формирање на работна група за младински претставник во Управниот одбор на Регионалната канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан (РИКО).

Комплетната содржина на јавниот повик можете да ја видите ТУКА

Апликација за учество во работна група

Апликација за РИКО за претставник во работна група

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија