Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

 Потпишан Меморандум за соработка со ОБСЕ во областа на младите

Потпишан Меморандум за соработка со ОБСЕ во областа на младите

Денеска, во Агенцијата за млади и спорт беше потпишан Меморандум за...

Официјално формирана Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO)

Официјално формирана Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO)

Вчера попладне (04.07) во Елисејската Палата во Париз од страна на...

Благодарност од Агенцијата за млади и спорт до репрезентативците Мојсовски и Миркуловски

Благодарност од Агенцијата за млади и спорт до репрезентативците Мојсовски и Миркуловски

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески денеска на...

 • Јавен повик за проширување на Работната група за воспоставување и функционирање на Регионалната канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан

  Јавен повик за проширување на Работната група за воспоставување и...

 • Потпишан Меморандум за соработка со ОБСЕ во областа на младите

  Потпишан Меморандум за соработка со ОБСЕ во областа на младите

 • Официјално формирана Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO)

  Официјално формирана Регионалната канцеларија за младинска соработка (RYCO)

 • Спасески ја потпиша ревидираната Конвенција за интегриран пристап за безбедност, сигурност и услуги на фудбалските натпревари и другите спортски настани

  Спасески ја потпиша ревидираната Конвенција за интегриран пристап за...

 • Благодарност од Агенцијата за млади и спорт до репрезентативците Мојсовски и Миркуловски

  Благодарност од Агенцијата за млади и спорт до репрезентативците Мојсовски и...

Печати

Посета на Агенцијата за млади и спорт од млади луѓе од Киргистан

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams mladi

Денеска (26.07), во Агенцијата за млади и спорт  се одржа едночасовна посета од 22 млади луѓе од Киргистан, како дел од студиската посета организирана од невладината организација Волонтерски Центар  - Скопје.

На средбата, беше презентирана работата на Агенцијата за млади и спорт, особено во делот на Националната стратегија за млади, но и функционирањето на локалните младински совети, како и активностите кои Агенцијата за млади и спорт ги имплементира во областа на младинската работа.

Печати

Затворениот базен во Охрид ќе биде готов во 2018 година, во завршна фаза три тениски игралишта

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams ohrid

За изградбата на двата нови тениски терени, од кои едниот е единечен, а другиот двоен се издвоени 19 милиони денари, додека во рамки на Спортскиот центар при крај е изградба на уште едно повеќенаменско спортско игралиште за кое од Агенцијата за млади и спорт се обезбедени уште 9 милиони денари.

Печати

Продолжуваат средбите со националните спортски федерации

вклучено . Објавено во Соопштенија

Ams sredba fed 1

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески, државниот советник Александар Пујовски и раководителот Томислав Андоновски остварија средба со националните спортски федерации. Цел на средбата беше моменталните и идни активности на федерацииите, како и нивните барања, потреби и евентуални нерешени прашања во насока на развој на спортот.

Печати

Средба со националните спортски федерации

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams federacii

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески и државниот советник за спорт Александар Пујовски остварија средба со националните спортски федерации. Цел на средбата беше моменталните и идни активности на федерацииите, како и нивните барања, потреби и евентуални нерешени прашања во насока на развој на спортот.

Печати

Агенцијата за млади и спорт ја почна постапката за избор на младински претставник од Македонија во Регионалната канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан

вклучено . Објавено во Соопштенија

Ams Mladi 11111
Директорот на Агенцијата за млади и спорт Марјан Спасески заедно со претставниците на младинските здруженија Марија Матовска – претставник на Млади Инфо и Иван Јованов – претставник од Националниот младински совет на Македонија, денес на прес-конференција информираа дека е распишан јавен повик за проширување на Работната група која ќе треба да го избере младинскиот претставник.
Печати

Активности за 2-ри Август ИЛИНДЕН

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams ilinden

По повод одбележувањето на државниот празник 2-ри Август Илинден, Агенцијата за млади и спорт заедно со Планинарската федерација на Македонија, Велосипедската федерација на Македонија, Тениската Федерација на Македонија, Едриличарската Федерација на Македонија и Сојузот на спортски федерации на Македонија се вклучи со активности во одбележување на овој голем македонски празник.

Печати

Јавен повик за проширување на Работната група за воспоставување и функционирање на Регионалната канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан

вклучено . Објавено во Соопштенија

Ams slika 1

На 27 август 2015 г.  во рамки на Самитот за Западен Балкан одржан во Виена (Австрија) , од страна на премиерите на 6 земји (Македонија, Босна и Херцеговина, Србија, Албанија, Црна Гора и Косово) беше потпишана Заедничка декларација за воспоставување на Регионална канцеларија за соработка во областа на младите, како регионално тело чија задача ќе биде да ја управува и ја координира младинската соработка во регионот, во духот на соработка и помирување на младите од Западен Балкан.

Печати

Агенцијата за млади и спорт на редовни средби со спортските федерации

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams ams ams sredba 4

Во насока на размена на мислења, ставови, идеи и предлози за подобрување на работата на сите чинители во спортот и продлабочување на соработката помеѓу Агенцијата за млади и спорт и Националните спортски федерации, периодов во просториите на АМС се одржуваат редовни средби помеѓу раководството на АМС и челниците и претставниците на спортските федерации.

Печати

Соопштение на Агенцијата за млади и спорт

вклучено . Објавено во Соопштенија

Ams slika 1

Во врска со случувањата во спортската јавност поврзани со прашањето за настап на најдобриот македонски пливач Марко Блажевски во рамки на ЛОИ Рио де Жанеиро 2016, Агенцијата за млади и спорт укажува дека Република Македонија, на најголемиот планетарен спортски настан треба да се претстави со своите најдобри спортисти следејќи ги сите аспекти на духот на олимпизмот.

Печати

Средба на Спасески со легендата на македонското и светското борење Шабан Трстена

вклучено . Објавено во Соопштенија

Ams Saban 1

Денес, директорот на Агенција за млади и спорт Марјан Спасески оствари средба со Шабан Трстена, носител на златна медалја и сребрена медалја од Олимписките Игри и еден од легендите на македонското борење. Цел на средбата беше размена на идеи и предлози во делот на развојот на македонското борење.

Печати

Најава за прес-конференција за Регионалната канцеларија за младинска соработка РИКО

вклучено . Објавено во Соопштенија

Ams slika 1

Утре (13.07.2016 год.) во 11.00 часот во просториите на Агенцијата за млади и спорт ќе се одржи прес-конференција за Регионалната канцеларија за младинска соработка за Западен Балкан, која беше официјално воспоставена на 04. јули 2016 г, со потпишувањето на Меѓународната спогодба за формирање на Регионална канцеларија за младинска соработка за Западен Балкан од страна на премиерите на Македонија, Албанија, Србија, Црна Гора, Косово и Босна и Херцеговина, во рамки на Самитот за Западен Балкан, кој од 03-05 јули се одржа во Париз, Франција.
На настаните за млади во Париз, покрај Директорот на Агенцијата за млади и спорт-Марјан Спасески, присуствуваа и членови на Работната група за формирање на оваа канцеларија, како и млади луѓе од шесте држави кои беа дел од Конференцијата “Connecting Youth”.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија